„Natjecanje“: KVIZ „UPOZNAJMO JEZIKE“

„Organizatori“: Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije (DGT), Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj

„Sudionici“: fizičke osobe koje igraju kviz tijekom fiksnog trajanja natjecanja i koje se pridržavaju pravila navedenih u nastavku teksta.

1. Glavna uprava za pismeno prevođenje (DGT) Europske komisije i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj priređuju ovaj internetski kviz znanja u kontekstu obilježavanja Europskog dana jezika 2020. Natjecateljska verzija kviza bit će dostupna putem interneta, na adresi upoznajmo jezike.com, od 5. rujna 2020. (9 sati po srednjoeuropskom ljetnom vremenu) do 26. rujna 2020. (12.00 po srednjoeuropskom ljetnom vremenu).

2. U natjecanju mogu sudjelovati svi građani EU-a u dobi od najmanje 15 godina. Nagrade mogu osvojiti samo građani EU-a koji u trenutku održavanja kviza imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj. Svi sudionici moraju imati putovnicu ili osobnu iskaznicu izdanu u državi članici EU-a.

3. Zaposlenici, podizvođači i članovi uže obitelji/kućanstva organizatora natjecanja i/ili njihovih partnerskih organizacija ne smiju sudjelovati u natjecanju.

4. Sudjelovanjem u natjecanju svi sudionici prihvaćaju ova pravila bez ikakvih iznimaka.

5. Tijekom trajanja kviza za potrebe promidžbe može se koristiti sudionikov konačni rezultat, kao i njegovo ime i/ili identitet. Osobni podaci prikupljeni putem stranice za prijavu u kviz koristit će se samo za utvrđivanje konačnih pobjednika (dobitnika nagrada) i stupanje u kontakt s njima po dovršetku kviza, dok će se imena i identitet najboljih sudionika koristiti u tablici s rezultatima. Dobitnici nagrada bit će obaviješteni e-poštom i/ili telefonom. Prihvaćanjem nagrade dobitnici pristaju na objavu svog imena i fotografija na web-stranicama i društvenim mrežama Komisije.

Sudjelovanjem u kvizu i prihvaćanjem ovih pravila sudionici:

  • izjavljuju da pristaju na obradu svojih osobnih podataka radi stupanja u kontakt s njima i prikaza na stranici u tablici s najboljim rezultatima
  • daju dopuštenje da organizatori obrađuju njihove osobne podatke radi internih administrativnih potreba
  • izjavljuju da su obaviješteni o navedenoj obradi.


6. Na kraju kviza bit će odabrano pet (5) dobitnika glavnih nagrada, i to na temelju najvećeg broja točnih odgovora ostvarenog u najkraćem vremenu.

7. Da bi došli u obzir za osvajanje nagrade, sudionici za odgovaranje na pitanja ne smiju koristiti nikakve uređaje za hakiranje, umjetnu inteligenciju ni interno programiranje.

8. Organizatori ne prihvaćaju nikakvu odgovornost za odgovore/pokušaje sudjelovanja koji su pogrešno poslani, nepotpuni ili se ne mogu unijeti/predati iz tehničkih ili bilo kojih drugih razloga.

9. Natjecanje završava 26. rujna 2020. u 12.00 po hrvatskom (srednjoeuropskom ljetnom) vremenu. Odgovori primljeni nakon tog roka neće se uzimati u obzir.

10. Pet (5) glavnih nagrada su sljedeće:

  • 1. nagrada – tablet-uređaj s operacijskim sustavom Android i 12-mjesečnom pretplatom na aplikaciju Rosetta Stone za učenje jezika po izboru dobitnika (vrijednost nagrade: 2100,00 HRK / 278,85 EUR)
  • 2. nagrada – tečaj jezika po izboru dobitnika (1 semestar), s udžbenicima, u školi stranih jezika (vrijednost nagrade: 2500,00 HRK / 337,84 EUR)
  • 3. – 5. nagrada – e-čitač Kindle Paperwhite (vrijednost pojedine nagrade: 1050,00 HRK / 139,53 EUR).


Organizatori ne prihvaćaju nikakvu odgovornost ni za kakve troškove vezane uz nagrade koji nisu izrijekom navedeni u opisu nagrade.

Sljedećih pet (5) najboljih sudionika dobit će poklon-paket „Europski dan jezika“ koji se može preuzeti u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj.

11. Dobitnici će o osvajanju nagrade biti obaviješteni telefonom ili e-poštom do 27. rujna 2020. te će dobiti upute o preuzimanju nagrade. Ako ne uspiju stupiti u kontakt s dobitnikom do 27. rujna 2020., organizatori pridržavaju pravo odabrati drugog dobitnika. Ako dobitnik odbije nagradu, organizatori također imaju pravo odabrati drugog dobitnika.

12. Nagrade će dobitnicima biti uručene 27. rujna 2020. u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj ili poslane poštom. Eventualne promjene mjesta i/ili termina uručenja nagrade bit će objavljene na Facebook-stranici i/ili drugim internetskim platformama Predstavništva. S dobitnicima koji ne mogu prisustvovati dodjeli nagrada stupit ćemo u kontakt e-poštom ili telefonom radi dogovora o preuzimanju nagrada.

13. Nagrade se ne mogu zamijeniti za druge proizvode, nisu prenosive te se ne mogu zamijeniti za novac ili druge nagrade.

14. Dobitnici će se možda fotografirati/snimati prilikom preuzimanja nagrade. Prihvaćanjem nagrade dobitnici pristaju na takvo snimanje. Dodatne informacije o zaštiti osobnih podataka dostupne su u izjavi o zaštiti osobnih podataka.

15. Organizatori ne prihvaćaju nikakvu odgovornost za štetu, gubitak, pravnu odgovornost, povredu prava ili razočaranje nastalo zbog sudjelovanja u natjecanju ili prihvaćanja nagrade.

16. Odluke organizatora o svim stvarima na koje mogu utjecati konačne su i obvezujuće te organizatori neće ulaziti u prepisku o njima.